hits

Lamper av trebjelker

Nå er det ikke veldig lenge siden vi skifta lamper over spisebordet på stua, men nå har vi skifta igjen. Vi skal ha to lamper til i stua, da det blir litt mørkt med bare lyset over spisebordet. Jeg synes det er litt penere om lamper matcher - derfor måtte vi jo endre over spisebordet også. Har også samme i trappoppgangen, samt at det ser likt ut hvor vi surra lamper rundt bjelkene i taket på soverom og på kontoret. Liker at stilen går igjen i hele huset, og at det ikke er helt forskjellig fra rom til rom. Synes det ser mer gjennomført ut når det er gjort i samme stil, enn om vi hadde hatt lysekrone en plass, den røffe bjelken en plass og lampeskjerm med fjær en annen plass igjen..

På lampene har vi brukt 10x10 bjelke og beiset i kastanjefarge. Når jeg beiser bruker jeg svamp isteden for pensel - da får du et veldig tynt lag, men fylt områdene som er litt grovere, slik at du får frem mønsteret i treet mye tydeligere enn om man bruker pensel.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Kjetting og kroker har vi kjøpt Biltema, og lakkert dem i sort, da vi ikke fant de i sort. Lampeledning, sokkel og pærer er kjøpt på Clas Ohlson og Rusta. Alt finnes på begge butikkene til en rimelig penge.

SONY DSC

Ser nå at jeg må gjøre noe med dette bordet snart.. Alt for mørk i fargen...

SONY DSCSONY DSC

På oversiden av bjelken har vi fresa inn et spor med håndfres, slik at ledningen blir skjult nedi der. Espen har koblet ledningene sammen, slik at de kommer på samme stikk. 

SONY DSCSONY DSC

Akkurat samme har vi gjort med lampa i trappoppgangen også.

SONY DSC
SONY DSCSONY DSC

Bare at her har jeg satt på initialene våre og årstallet for når den ble lagd. Artig å ha til senere :-)

SONY DSC


#lamper #hjemmelaget #diy #homemade #bjelker #interiør #lampe

2 kommentarer

Thomas Håland

15.02.2017 kl.07:58

Dette var kreativt og godt utført arbeid, er selv elektriker og driver lampebutikk på si, absolutt noe jeg vil prøve å lage til selv. Ta kontakt om du er interessert i å bytte ut fremtidige lamper og vil ha en god deal :)

Ida Larsen

15.02.2017 kl.15:48

Thomas Håland: Så hyggelig, takk for det! :-))

Skriv en ny kommentar