hits

Trekke om en sittepuff

Jeg har lenge hatt lyst på en puff som heter Rodeo Skinnpuff. Men, den koster nesten 4000 kroner.. For noen dager siden henta jeg en puff som ble gitt bort gjennom finn.no. Den hadde skikkelig skinntrekk, men hadde en stor rift som gikk hele veien over puffen.

Jeg tok av trekket som var på puffen, og sydde nytt trekk av stoff jeg kjøpte på stoff og stil. Egentlig ville jeg legge på nytt skinntrekk, men siden jeg skal ha puffen ute i paviljongen hvor det kan være litt kaldt om kveldene, valgte jeg semska skinn isteden - da det ikke kjennes iskaldt ut når man setter seg ned på det.

SONY DSCSONY DSC

Først klipte jeg opp stykkene etter målene på puffen. Litt større enn eksakte mål, slik at jeg hadde litt å gå på, da jeg ønsket utvendig kant i sømmene.
Jeg sydde først langsidene til toppen, så kortsidene, og hjørnene til slutt. Så tilpassa jeg trekket etter puffen, og sydde inn hvor det ble litt løst. Etterpå sydde jeg en ekstra kant på stoffet, slik at jeg fikk den kanten jeg ønsket. Tok dessverre ikke bilder når jeg gjorde dette, så litt vanskelig å forklare hvordan jeg gjorde det.

SONY DSC

For å feste trekket til treet brukte jeg stiftpistol fra Biltema (149 kr). Jeg stifta bare hele veien rundt, for å få det så stramt som mulig, da det strekkes når noen setter seg ned. Jeg fikk det ikke helt glatt, men synes ikke det ble så tullete resultat allikevel. 

SONY DSCSONY DSCSONY DSC
SONY DSCSONY DSC

Her ser dere den utvendige kanten.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC
SONY DSC

Her ser dere også størrelsen på den i forhold til sofaen. Synes det ble litt krasj med fargen på føttene på puffen. Kanskje jeg maler dem hvit... 

SONY DSC


#sittepuff #trekkom #diy #gjenbruk #sy #kreativ #lagdetselv

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar